Home | News | About me | Blog | Birman | My cats | Kittens | Shows | Gallery | Links | In Memory | Catstuff | Guestbook | Contact

BLOG

2006-03-26 * Diezelle somnade in inatt på djursjukhuset, efter en jobbig vecka med undersökningar för att hitta felet. Hon hade magrat och ville inte äta. Det enda dom hittade var anemi, så dom trodde det var FIP, såklart! Men dom öppnade henne och tittade och det syntes inga spår av det, bara att levern var blek. Även vid obduktionen hittades inget, inte förrän provsvaren på biopsierna kom hade man funnit felet - Hypertrofisk kardiomyopati/HCM, hjärtfel. Med detta lever man runt 3-5 år, så det hade inte gått att göra nåt. Jag som kom för att hämta hem henne på lördag morron för dom ansåg att hon mådde bättre, fast hon hade blivit sämre under natten så hon skulle få stanna kvar, dom ville ta bort henne men jag ville hitta orsaken, jag fick iallafall träffa henne en sista gång (det visste jag inte då), vi kelade och gosade länge, hon var jätteglad när jag kom, under natten dog hon:( . Kära lilla Diezelle, saknar dig!

2006-03-22 * Zenobia min vackra och kära vän, fick somna in idag efter en tids sjukdom, njursvikt. Älskad - saknad!

2005-11-19 * Idag fick lilla Estrella somna in, svårt sjuk. Blev bara 10 år. Tack Eva & Ingemar för att ni har älskat henne så mkt. Hon har haft ett bra liv. Fick just veta att Estrella betyder stjärna på spanska - vackert, till en vacker katt som nu är en stjärna i katthimlen!

2005-04-16 * Våran kära Faidra har fått somna in, annandag påsk...alldeles för ung. Akut njursvikt gjorde att hon blev förlamad i bakkroppen. Hon var en underbar katt, älskade när husse trollade för henne, och hon sprang och hämtade papperstussar när man slängde dom, hon kunde hålla på i evighet. Hon fick sin sista tid omplacerad hemma hos Ingegerd där hon har varit lika älskad som hos mig, så tack Ingegerd för att du älskat henne och tagit så väl hand om henne. Vi saknar henne.....

2002-11-14 * Svarte Petter - den 25 maj kom du till oss. Du strök runt huset och jag gav dig mat, du vräkte i dig, helt uthungrad, mager och eländig var du. Först fick jag inte gå i närheten av dig men hungern tog överhanden. Så jag fick klappa dig när du åt. Du fräste och spann samtidigt. Du såg ut att vara gammal......Men snart fick du förtroende för mig och låg alltid och väntade på mat. Det gick inte att lyfta dig för då blev du rädd, ville ju försöka få in dig i en transportbox så jag kunde ta dig till veterinären och kastrera dig och se hur du mådde. Tänkte att jag får väl vänta och se, det gick ju så bra med våran andra hittekatt......huvudsaken att du fick mat och omvårdnad. Det började bli kyligt ute och jag var så orolig hur det skulle gå när det blev vinter, måste ju få in dig. Plötsligt i fredags verkade du så trött. När kvällen kom försökte jag återigen att bära in dig och nu var det inga problem. Jag bäddade ner dig i sängen - undrar om du nånsin legat i en säng.....? Du bara spann och du ville inte äta, men drack och gick på lådan. Men du var helt apatisk så på söndagen åkte vi till veterinären. Hon sa att din mage var tjock och knölig, och att du var gammal, så antagligen hade du tumörer i magen. Så jag tog det svåra beslutet att ta bort dig, ville inte plåga dig med massa undersökningar när det antagligen var i onödan. Du somnade fort i mina händer.......Nu slipper du lida mer och du fick känna dig älskad sista tiden i ditt liv. Lilla Svarte Petter, vi saknar dig så!

2002-08-06 * Tyvärr fick våran Kazazza missfall så det blev inga bebbar denna gången...........

2002-03-04 * Tack Mary & Carin för en trevlig helg i Malmö! Ni fick mig glad och så fick jag ju lite annat att tänka på (träningsvärk, puh), det behövde jag. Och alltid lika roligt är det att snacka snicksnack med dig "SnickSnack" , Deutschland, Deutschland ......*haha*. Vi ses i Göteborg nästa helg.

2001-07-02 * Har äntligen några minuter över så jag kan uppdatera hemsidan. Vi fick ta kejsarsnitt på HuxFlux, en lång natt, vi välkomnades av en full kanna kaffe och en glad Jörg, sen fick jag och Anders vara narkosskötare och hantlangare, och ta hand om bebbarna som plockades ut, det blev bara två bebbar, och tyvärr var den ena död. Det var fullt upp, Anders "överlevde" operationen *fniss*, trodde faktiskt han inte skulle klara av det, han tål ju inte att se blod, men detta var tydligen spännande;)

Nyblivna pappa Crasse trodde att det var en råtta till honom som vi kom hem med, så han försökte äta upp bebisen, högg rejält tag över huvet, jösses, mina nerver, hur skulle detta gå? Det blev till att vakta 24 tim/dygn., fick sova bredvid bolådan och ha mamma/bebb instängda. HuxFlux var väldigt hängig efteråt. Gick inte på lådan, åt inte och mjölken ville inte komma igång riktigt så det blev handmatning av BÅDA två. Fick trycka i henne A/D-mat, b-vitaminer, nutrical, KMR och jag vet inte allt. Åkte skyttetrafik mellan veterinären och apoteket. Hon fick ju medicin efter snittet men mådde ändå inte bra, hade feber, fick komplettera med mera medicin för hon fick juverinflammation OCH förstoppning, så det var lavemang som gällde. Bebisen började gå ner i vikt samtidigt som också han blev förstoppad. Fick hålla på ca 1 timme med honom efter varje matning så att det kom ut lite grann. Så ni fattar....när det var gjort var det inte lång stund över innan man fick börja om igen....puhhhh. Efter ca 1 1/2 vecka började dom må lite bättre så jag började försöka dra ner lite på stödmaten så att han skulle försöka äta mer av mamma och slippa bli så hård i magen. Så nu äntligen äter han själv och har ju kommit efter en del men jag hoppas att han äter upp sig snart. Tror att han blir röd el. crememaskad. Nu är det bara att hoppas att allt går bra........! Får se om vi lyckas ta några bra kort på honom också så ni får se honom snart. Vill också bara säga STORT TACK till våran veterinär Jörg Bewig/Hovås som har hjälpt oss igenom allt. Han är fantastisk! Vi är nog dom jobbigaste patienterna han har.....*fniss*.

2001- 02-03 * Finally updated my page. Thanks to Siri who helped me when we got the VIRUS (thanks to Mats for that - lovely christmascard !! ). 

1999-12-16 * Bebbarna som är 3 veckor imorgon äter och växer så det knakar. Dom är bara ljuvliga!!!

 1999-11-04 * Äntligen är min hemsida klar!


Home

Webmaster
Copyright
© Saphir Sinh's